Ημέρα ποίησης 20/03/2012 στον Ιανό

Τη Τρίτη 20 Μαρτίου  2012 με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της ποίησης ο ΙΑΝΟΣ  φιλοξένησε την μουσική παράσταση της Πηγής Λυκούδη  «Μουσική στην ποίηση με τα μάτια μιας γυναίκας».

 

Στη επικοινωνία αυτή της συνθέτριας με τους Έλληνες ποιητές,  ζωντάνεψαν οι στοίχοι των Κωστή ΠΑΛΑΜΑ, Γεωργίου ΔΡΟΣΙΝΗ, Ζαχαρία ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, Λάμπρου ΠΟΡΦΥΡΑ, ΜυρτιώτισσαΣ, Γιάννη ΡΙΤΣΟΥ, Νικηφόρου ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ, και των σύγχρονων Λευτέρη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Φίλιππου ΓΡΑΨΑ, Μιχάλη Γκανά και Γιάννη Π. ΙΩΑΝΝΙΔΗ σε ρυθμούς όπως ζεϊμπέκικο, χασάπικο, χασαποσέρβικο, 7/8, τανγκό, χαμπανέρα, βαλς και μπαλάντας. Το πρόγραμμα μεταξύ των άλλων περιελάμβανε επιλογή τραγουδιών της από την ενότητα «Οίνος Άκρατος» που αναφέρεται σε ποιήματα για το κρασί.

Τα τραγούδια  ερμήνευσαν μία από τις αυθεντικότερες γυναικείες φωνές, συνδεδεμένης ερμηνευτικά με την ποίηση, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο ταλαντούχος Νίκος Καρακαλπάκης

 

Με την συνθέτρια στο πιάνο  συμπράξαν οι σολίστες μουσικοί της «Ορχήστρας των στιγμών» Χρήστος Χουβαρδάς (έγχορδα), Δημήτρης Κουζής (βιολί), Νίκος Χατζόπουλος (μπάσο) και Γιάννης Νοταράς (κρουστά).

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter