Συμφωνικά έργα της Πηγής Λυκούδη

Την περίοδο 2002 – 2003 γράφει το Συμφωνικό έργο: «ΧΑΡΑ Σ΄ΕΣΕ ΧΩΡΑ ΛΕΥΚΗ» από το ποίημα του Κωστή Παλαμά ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. Το έργο είναι δομημένο για Συμφωνική Ορχήστρα, με ορχηστρικά μέρη, τραγούδια για γυναικεία και ανδρική φωνή, απαγγελία και μικτή χορωδία.

Από το 2004 μέχρι σήμερα παρουσίασε το έργο της σε σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την περίοδο 2008-2009 γράφει το Συμφωνικό έργο «Η Δίψα στο Μυστρά» βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου. Του οποίου η παρουσίαση, σε επίσημη πρώτη, έγινε στις 19 Σεπτέμβριου του 2009.

Το έργο παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την ορχήστρα φίλων της μουσικής ΚΑΜΕΡΑΤΑ και τη σύμπραξη 17 ακόμη μουσικών υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ. Ερμήνευσε ο Μανώλης Μητσιάς και απήγγειλε ο Γιάννης Φέρτης.

Το 2009-2010 γράφει τον κύκλο συμφωνικών τραγουδιών της «Χορεύοντας με τον Ταΰγετο» βασισμένο σε ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου.

Παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παράλληλα με τη «Δίψα στο Μυστρά» που ερμήνευσε ο Δημήτρης Μπάσης τον με ερμηνεύτρια την Ελένη Πέτα και απαγγελία του Γιάννη Φέρτη πάλι με την ορχήστρα φίλων της μουσικής ΚΑΜΕΡΑΤΑ και τη σύμπραξη 17 ακόμη μουσικών υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ.

Το 2015 διατηρώντας στο λιμπρέτο την ελληνιστική γλώσσα, γράφει το συμφωνικό έργο, με τίτλο ΠΡΟΣΕΥΧΗ. Ένα Ορατόριο, βασισμένο στην ορθόδοξη υμνολογία των Δεσποτικών και Θεομητορικών εορτών καθώς και στην ζωντανή λαϊκή παράδοση της Μικράς Ασίας και της Κύπρου.

 

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter